2017-03-26
W dniach 23 - 25 marca 2017 roku w Zespole Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie odbyły się Eliminacje Centralne XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Uczestniczyło w nich 65 osób z całego kraju (40 uczniów liceum i 25 uczniów technikum). Byli to najlepsi uczestnicy eliminacji najpierw szkolnych, a potem okręgowych. Wśród nich była Marta Brzynska, uczennica IV klasy Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu.
2017-03-15
We wtorek 14 marca br. nasi uczniowie zostali zaproszeni do studia kulinarnego mieszczącego się nad Restauracją The Time w Poznaniu. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielili się z nami Executive Chef Grupy Ilonn Roman Kosmalski oraz Head Chef Restauracji The Time Mateusz Mikuła.
2017-03-03
28 lutego br. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne z Arturem Skotarczykiem – szefem kuchni Restauracji „Muga” w Poznaniu. Tematem była oczywiście kuchnia francuska. Zobacz więcej
2017-03-01
Z przyjemnością informujemy, że prof. Piotr Owczarzak z zawodów Pucharu Europy Slovak Open 2017 w Bratysławie wrócił ze srebrnym medalem! Gratulujemy kolejnego sukcesu!
2017-02-28
Zakończyliśmy projekt "Młody Obywatel", organizowany przez Centrum Edukacji Obywatelskiej. Zwieńczeniem była akcja boocrossingowa w zaprzyjaźnionym przedszkolu "Poznańskie Koziołki". Uwalniamy książki i zachęcamy rodziców do czytania z dziećmi - liczy się każda rozpalona czytelnicza pasja
2017-02-22
Za nami półfinał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Wysoki poziom, duże wyzwanie i ciężka praca - możecie być z siebie dumni!
2017-02-16
Serdecznie gratulujemy naszym nauczycielkom! Prof. Anna Derbis i prof. Lidia Linka są autorkami nowego podręcznika "Żywienie i usługi gastronomiczne cz. IV Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii". Ciężka praca zaoowocowała świetnym podręcznikiem - brawo!
2017-01-26
List Prezydenta Miasta Poznania skierowany do rodziców uczniów dotyczący zapowiedzianej przez Ministerstwo Edukacji Narodowej zmiany w systemie polskiej edukacji
2017-01-25
W Gastronomiku gościliśmy szefa kuchni i właściciela restauracji "A nóż widelec", Michała Kutera, który poprowadził ciekawe warsztaty kulinarne z naszymi uczniami.
Zobaczcie fotorelację z XV Międzyszkolnego Przeglądu Obcojęzycznej Kolędy i Piosenki Świątecznej, który odbył się w Zespole Szkół Ekonomicznych.
Aktualny jadłospis
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49 60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41 faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
formularz kontaktowy
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas