MARTA BRZYNSKA FINALISTĄ XXI OLIMPIADY WIEDZY O ŻYWIENIU I ŻYWNOŚCI
500x500

 

W dniach 23 - 25 marca 2017 roku w Zespole Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie odbyły się Eliminacje Centralne XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Uczestniczyło w nich 65 osób z całego kraju (40 uczniów liceum i 25 uczniów technikum). Byli to najlepsi uczestnicy eliminacji najpierw szkolnych, a potem okręgowych. Wśród nich była Marta Brzynska, uczennica IV klasy Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu, (kształcąca się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych). Poziom eliminacji centralnych był bardzo wysoki, a tematyka olimpiady „Produkty zbożowe a€“ technologia i rola w żywieniu człowieka” obszerna.

Marta Brzynska uzyskała tytuł finalisty XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, co zapewnia indeks na wiele różnych kierunków studiów, związanych z żywnością.

Marta Brzynska otrzymała również nagrodę imienia doktora Zenona Kosickiego dla najlepszego uczestnika XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z województwa wielkopolskiego. Jest to duży sukces uczennicy i szkoły. Gratulujemy! 

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500