Warsztaty kulinarne z Arturem Skotarczykiem
500x500

 

28 lutego br. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne z Arturem Skotarczykiem – szefem kuchni Restauracji „Muga” w Poznaniu. Tematem była oczywiście kuchnia francuska.

Młodzież miała okazję przygotować dorsza confit, velouté z langustynek, olej porowy, pâté z foie gras i wątróbki drobiowej, brioche, purée z rodzynek, marynowane cebulki oraz dynię w postaci marynowanej i purée.

Była to świetna lekcja :). Dziękujemy Panu Arturowi za tak ciekawe i pouczające spotkanie.

Z niecierpliwością czekamy na następne warsztaty, które odbędą się 30 maja br.

 

Anna Dembińska

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500