28 lutego br. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne z Arturem Skotarczykiem – szefem kuchni Restauracji „Muga” w Poznaniu. Tematem była oczywiście kuchnia francuska.
Młodzież miała okazję przygotować dorsza confit, velouté z langustynek, olej porowy, pâté z foie gras i wątróbki drobiowej, brioche, purée z rodzynek, marynowane cebulki oraz dynię w postaci marynowanej i purée.
Była to świetna lekcja :). Dziękujemy Panu Arturowi za tak ciekawe i pouczające spotkanie.
Z niecierpliwością czekamy na następne warsztaty, które odbędą się 30 maja br.
Anna Dembińska
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas