Praktyki zawodowe

 

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych  odbywają miesięczną praktykę zawodową w klasie trzeciej. Praktyka organizowana jest przez szkołę w najlepszych hotelach oraz restauracjach w Poznaniu i okolicach. Współpracujemy z Hotelem Mercure, Hotelem Rzymskim, Hotelem Park, Hotelem Andersia, Hotelem Poznańskim, Hotelem Kortowo,  Hotelem Max, Hotelem Ilonn, Hotelem Puro oraz prestiżowymi restauracjami tj. The Time Młyńska 12, A nóż widelec, Figa, Cucina, Lumiere, Garden City, Monidło.

 

Terminarz praktyk zawodowych na rok szkolny 2017/2018

Klasa

Termin

Ilość dni

3aż

04.09. – 29.09.2017 r.

20

3bż

02.10. – 27.10.2017 r. 

20

3cż

30.10. – 27.11. 2017 r.

20

3dż 27.11. – 22.12.2017 r. 20

 

dni wolne od pracy:

01.11.2017 r.

 

kierownik szkolenia praktycznego

mgr inż. Anna Dembińska

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Zapraszamy codziennie (oprócz sobót) w godzinach od 13:00 do 15:00 na smaczne i tanie obiady domowe.

Jadłospis

Aktualny tygodniowy jadłospis zobacz

Bufet szkolny

Zapraszamy codziennie od 8:00 do 16:00 na smaczne kanapki oraz wyroby cukiernicze z własnej pracowni.

src=http://gastronomikpoznan.pl/fotki/files/files/nobor_2017.jpg

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych

ul. Podkomorska 49

60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41

faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

500x500