Warsztaty kulinarne z Romanem Kosmalskim i Mateuszem Mikułą
500x500

 

We wtorek 14 marca br. nasi uczniowie zostali zaproszeni do studia kulinarnego mieszczącego się nad Restauracją The Time w Poznaniu. Swoją wiedzą i doświadczeniem dzielili się z nami Executive Chef Grupy Ilonn Roman Kosmalski oraz Head Chef Restauracji The Time Mateusz Mikuła. W sposób bardzo jasny i zarazem profesjonalny przekazali młodzieży podstawową wiedzę z zakresu dobrej organizacji pracy w kuchni, przygotowania i jakości narzędzi oraz znaczenia doświadczenia zawodowego z poszczególnych stopni hierarchii w gastronomii. Tematem przewodnim warsztatów były rosoły, buliony i consomme.  

 

Dziękujemy firmie CHEFS CULINAR, która poprzez wsparcie produktowe wniosła swój wkład w rozwój młodych, przyszłych kucharzy.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500