2020-09-03
Informacja dla Rodziców dotycząca ubezpieczenia dzieci i młodzieży szkolnej przygotowana przez Wydział Oświaty Urzędu Miasta Poznania zobacz
2020-09-01
Prosimy o zapoznanie się z wewnętrznymi procedurami działania Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu w związku z funkcjonowaniem szkoły w warunkach zagrożenia COVID-19 od dnia 1 września 2020 r. zobacz
2020-07-28
Absolwentom Branżowej Szkoły I stopnia udostępniamy informacje dotyczące możliwości kontynuowania edukacji w Branżowej Szkole II stopnia nr 2 uruchomionej w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego zobacz
2020-07-01
W piątek 26 czerwca odbyło się ostatnie spotkanie wychowawców z uczniami klas III Branżowej Szkoły I Stopnia Nr 3. Nagrodą za szczególne zaangażowanie w życie szkoły został uhonorowany Aleks Rogacki z kl. 3bk. Wszystkim Absolwentom serdecznie gratulujemy ukończenia szkoły oraz życzymy dużo szczęścia i pomyślności w życiu zawodowym i prywatnym.
2020-04-24
Gastronomik stara się wyróżnić Absolwentów, którzy swoim zachowaniem, działalnością i aktywnością szczególnie sławili mury naszej szkoły. W tym roku Kapituła Zespołu Szkół Gastronomicznych przyznała tytuł Absolwenta Roku Klaudii Miodowicz, Karolinie Robak i Pawłowi Górce. Szczególne wyróżnienia za zaangażowanie w życie szkoły otrzymali Zuzanna Tonder, Magdalena Najdora, Małgorzata Ślązak, Karolina Pacuła oraz Patryk Paczkowski. W tym wyjątkowym czasie po raz pierwszy nie możemy wręczyć tytułów i wyróżnień podczas uroczystości zakończenia roku szkolnego. Pamiętajcie jednak, że te nagrody są szczególnym wyrazem uznania dla waszej pracy. Serdecznie gratulujemy i życzymy samych sukcesów zawodowych i osobistych.
2020-04-23
Nie możemy się z Wami spotkać, choc bardzo byśmy chcieli ten ostatni raz. Ale szczerze i z głębi serca życzy Wam... zobaczcie co dla Was przygotowaliśmy
2020-03-09
9 marca gościliśmy w Gastronomiku Filipa Cwojdzińskiego i Mikołaja Kruszonę, naszych absolwentów, którzy tym razem weszli w rolę nauczycieli zawodu i przeprowadzili świetne warsztaty kulinarne dla naszych uczniów.:) Filip Cwojdziński jest członkiem reprezentacji Polski na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie, na której zdobył dwa srebrne medale. Doświadczenie zawodowe zdobywał w zagranicznych restauracjach i hotelach, wyróżnionych gwiazdką Michelin. Mikołaj Kruszona jest laureatem III miejsca w konkursie L'Art de la cuisine Martell 2018, i I w konkursie „Pogromcy Szparagów 2019”.
2020-03-02
Kolejna odsłona cyklu ciekawych lekcji muzealnych! 27 lutego klasa 2bż wybrała się na zajęcia poza mury naszej szkoły. Uczniowie dokonali przeglądu obrazów o tematyce romantycznej. Bazując na malarstwie niemieckim i polskim, zapoznali się z kontekstami epoki,, burzy i naporu ''.
2020-02-24
Polska, którą reprezentuje Jakub Kasprzak, zakwalifikowała się do europejskiej selekcji konkursu Bocuse d'Or, która odbędzie się w dniach 28-29 maja w Tallinie. Jako pomocnik do Estonii jedzie nasz uczeń, Patryk Paczkowski! Brawo! W zespole również nasi absolwenci - Tomasz Purol (official coach) i Dominik Brodziak (technical coach). Właśnie trwają żmudne, ciężkie i czasochłonne przygotowania do majowych zmagań kulinarnych. Trzymamy kciuki!
2020-02-17
W wyniku posiedzenia Komitetu Głównego Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w dniu 25 stycznia 2020 r. podjęto decyzję o zakwalifikowaniu do trzeciego etapu (centralnego) XXIV Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności 60 uczniów, którzy uzyskali co najmniej 65 punktów w etapie okręgowym. W naszym Okręgu tylko 2 osoby spełniały ten warunek: I miejsce - Agata Wieczorkiewicz – uczennica z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych w Żychlinie (78 punktów) oraz II miejsce - Karolina Robak – uczennica Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu (69 punktów).
Aktualny jadłospis
Zespół Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49 60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41 faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
formularz kontaktowy
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas