Warsztaty kulinarne z Filipem Cwojdzińskim i Mikołajem Kruszoną
500x500

 

9 marca gościliśmy w Gastronomiku Filipa Cwojdzińskiego i Mikołaja Kruszonę, naszych absolwentów, którzy tym razem weszli w rolę nauczycieli zawodu i przeprowadzili świetne warsztaty kulinarne dla naszych uczniów. Filip Cwojdziński jest członkiem reprezentacji Polski na Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie, na której zdobył dwa srebrne medale. Doświadczenie zawodowe zdobywał w zagranicznych restauracjach i hotelach, wyróżnionych gwiazdką Michelin. Mikołaj Kruszona jest laureatem III miejsca w konkursie L'Art de la cuisine Martell 2018, i I w konkursie „Pogromcy Szparagów 2019”. Obecnie obaj pracują w Restauracji F Delicious w Poznaniu. Dziękujemy bardzo za otwartość, życzliwość, pełne zaangażowanie, ciężką pracę i jednocześnie dobrą zabawę.
Dziękujemy również p.Natalii Lewandowskiej z Fusion Gusto Polska i restauracji F Delicious za pomoc i wsparcie oraz p. Monice Cichowskiej i Bartoszowi Wróblewskiemu z Biznes Restauracje & Catering za miłe słowa o naszej szkole
I oczywiście p. Annie Dembińskiej za zorganizowanie tego wspaniałego spotkania. Z tego, co wiemy, szykują się kolejne!

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500