SMAKKi gastrotargi
500x500

 

Ania Kołodziejczyk i Dawid Cieśliński, nasi studenci Akademia Mistrzów Smaku by Belvedere, wzięli udział w live cooking podczas SMAKKi gastrotargi w Warszawie i pokazali swoje niesamowite umiejętności kulinarne szerokiej publiczności. Kciuki trzymali wszyscy, a na miejscu dopingowała ich p. Anna Dembińska. Dawid wykonał swojego autorskiego finger food’a, dzięki któremu zwyciężył konkurs w Akademii, a była to tartaletka z kremem na bazie serka philadelphia z gravlaxem z łososia marynowanego w soku z buraka z żelem z limonki, puree buraczanym oraz tiulem z buraka. Ania zakończyła prezentację fantastycznym i pysznym finger food"em w słodkiej wersji i przygotowała cake pops z sorbetem malinowym, czekoladą deserową, malinami liofilizowanymi oraz jadalnym złotem. Brawo!

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500