ECOWASTE 4 FOOD
500x500

 

9 września klasa 3dż wraz z wychowawcą, p. Hanną Piasecką, wzięła udział w warsztatach na Uniwersytecie Przyrodniczym na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu. Warsztaty były częścią projektu ECOWASTE4 FOOD, którego celem jest poszukanie rozwiązania problemu marnotrawienia żywności. Podczas wykładu młodzież dowiedziała się jakie są przyczyny marnowania jedzenia, jak dużo się go po prostu wyrzuca oraz jakie z tego wynikają zagrożenia dla środowiska. W sali komputerowej uczniowie planowali potrawy z resztek z produkcji innych potraw. Mamy nadzieję,że udział w tych zajęciach pomoże nam zgłębić wiedzę w zakresie innowacji ekologicznych, które ograniczą w sposób znaczący marnotrawstwo żywności. Zacznijmy od siebie i ograniczmy wyrzucanie jedzenia! #zerowaste #bezresztek

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500