Co Wam się kojarzy z wołowiną? Pewnie soczyste burgery, tatar lub carpaccio? Uczniowie Gastronomika mieli okazję dowiedzieć się wielu ciekawostek związanych z mięsem wołowym, a część z Was wzięła udział w fantastycznych warsztatach kulinarnych, na których powstały rewelacyjne dania z tego właśnie mięsa. Już teraz będziecie wiedzieli, która część wołowiny przyda się na jakie danie oraz jak je przyrządzić, by zachowało wspaniały smak. Organizatorem warsztatów był Związek Polskie Mięso oraz Akademia Kulinarna Marcina Budynka, a poprowadzili je dla nas: Marcin Budynek, Judyta Szymkowiak, Angelo Colombo i Kamil Babkowski - serdecznie dziękujemy! A p. Annie Dembińskiej dziękujemy za zorganizowanie tego wydarzenia.
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas