W dniach 28 – 30 marca 2019 roku w Zespole Szkół nr 6 im. Mikołaja Reja w Szczecinie odbyły się Eliminacje Centralne XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Uczestniczyło w nich 64. osoby z całego kraju. Byli to najlepsi uczestnicy eliminacji najpierw szkolnych, a potem okręgowych. Wśród nich był Michał Czapczyk, uczeń IV klasy Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu (kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych), przygotowywany przez panią Ewę Przebieracz. Poziom eliminacji centralnych był bardzo wysoki, a tematyka olimpiady „Produkty mleczne – technologia i rola w żywieniu człowieka” obszerna.
Michał Czapczyk uzyskał tytuł finalisty XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, co zapewnia mu indeks na wiele różnych kierunków studiów, związanych z żywnością. Jest to duży sukces zarówno ucznia, jak i szkoły! Brawo! Gratulujemy!
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas