Wycieczka do Spółdzielni Mleczarskiej w Czempiniu
500x500

 

Uczniowie z klasy 2dż i nasi tegoroczni maturzyści mieli okazję dowiedzieć się w jaki sposób mleko zamienia się w pyszny żółty ser. Pod opieką p. Hanny Piaseckiej i p. Mateusza Pinasa udali się na wycieczkę zawodoznawczą do Spółdzielni Mleczarskiej w Czempiniu. Zapoznali się z technologią i etapami produkcji sera smażonego oraz serów żółtych: Goudy, Salami i Łowickiego. Zdobytą wiedzę z zakresu mleczarstwa uczniowie wykorzystają przygotowując się do olimpiady z przedmiotów zawodowych. Po degustacji smacznych serów, młodzież zwiedziła tereny Polskiego Związku Łowieckiego, gdzie mogli podziwiać okazy bażantów, kuropatw, perliczek oraz dzików.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500