Warsztaty kulinarne ”Gotuj z Hortexem”
500x500

 

28 marca 2017 r. w naszej szkole odbyły się nagrodowe warsztaty kulinarne dla wyłonionych uczniów w szkolnym konkursie "Gotuj z Hortex'em". Warsztaty poprowadził Maciej Woźniak szef kuchni Hotelu Kortowo. Najsmaczniejsze potrawy przygotowali: Julia Wleklik i Karolina Robak z klasy 1eż (zupa krem z zielonego groszku) oraz Szymon Wrzeszcz i Olivier Głuchowski z klasy 2bż (dorsz z brukselką, burakiem i pure'e z dyni). Organizatorzy wyróżnili również Askariusza Aniołę i Michała Czapczyka z klasy 2cż oraz Nicolę Stefaniak i Patrycję Tobiasz z klasy 1eż za ciekawy i efektowny sposób podania swoich potraw (zupa krem z zielonego groszku oraz pierogi z kaszanką, jabłkiem i kalafiorem). Wszystkim uczestnikom gratulujemy ciekawych pomysłów oraz zaangażowania w swój rozwój zawodowy. Dziękujemy Panu Maciejowi Woźniakowi oraz Panu Przemysławowi Ślęga z Firmy Hortex za pomoc w realizacji projektu. 
 

                                                                                      Grażyna Staszewska, Anna Dembińska 

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500