W szkole znajdują się:
- ośrodek egzaminacyjny
- trzy sale technologiczne
- sala obsługi konsumenta
- bogato wyposażona baza do szkolenia zawodowego
- kuchnia gorąca
- cukiernicza
- garmażeryjna
- sala restauracyjno-bankietowa
- pracownia komputerowa
- sala gimnastyczna
- kompleks boisk ze sztuczną trawą
- bogato wyposażona biblioteka szkolna z centrum multimedialnym
W szkole odbywają się:
- kurs barmański - możliwość zdobycia dodatkowych kwalifikacji
- konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej (organizowany przez firmę Unilever Food Solutions)
- liczne szkolne konkursy kulinarne i kelnerskie
- bogata oferta udziału w kulinarnych i sportowych wydarzeniach szkoły i Poznania
- udział w ogólnopolskich projektach organizowanych przez CEO, ODN, EFS
- wycieczki krajowe i zagraniczne
- koła zainteresowań m.in.:
- Klub Europejski
- gazetka szkolna "Obżartuch"
- koła teatralne, filmowe, przedmiotowe i wiele innych.
Szkoła jest organizatorem eliminacji okręgowych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.
Zapewniamy opiekę pielęgniarską i pedagogiczną.