Terminy postępowania rekrutacyjnego zobacz załącznik nr 1
Nabór elektroniczny w systemie "Nabór" https://nabor.pcss.pl/poznan/szkolaponadpodstawowa/
Dokumenty do pobrania:
Uwaga:zdjęcie legitymacyjne należy dostarczyć na nośniku płyta CD z opisem
Imię i nazwisko, typ szkoły
Format: jpg
Wymiary: 35 x 45 mm (3,5 x 4,5 cm)
Minimum 236 - 295 pikseli
Rozdzielczość 300 dpi
Wydawanie kandydatom skierowań na badania lekarskie:
Technikum Gastronomiczne
Aby uzyskać tytuł zawodowy „Technik żywienia i usług gastronomicznych” uczeń musi:
1. Ukończyć szkołę
2. Zdać egzamin potwierdzający kwalifikację w zawodzie HGT.02 „Przygotowanie i wydawanie dań”
3. Zdać egzamin potwierdzający kwalifikację w zawodzie HGT.12 „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych”
Dodatkowe specjalizacje do wyboru:
Proponowane specjalizacje wpisują się w oczekiwania współczesnego rynku gastronomicznego, oczekiwania konsumentów oraz pracodawców.
W 2021 roku wszystkie pracownie technologiczne oraz warsztaty szkolne zostały wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt specjalistyczny o łącznej wartości 960 000 zł (zajrzyj do Galerii zdjęć), co gwarantuje realizację zajęć na współcześnie wymaganych na całym świecie urządzeniach, w komfortowych warunkach - pracownie posiadają klimatyzację.
Perspektywy zawodowe:
Absolwenci Technikum Gastronomicznego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych mogą podjąć pracę we wszystkich typach usług hotelarsko-gastronomicznych: w hotelach, pensjonatach, restauracjach, ośrodkach wczasowych, na promach itp. Mogą prowadzić własną działalność gospodarczą lub kontynuować naukę na wybranych kierunkach studiów np. dietetyka.
W trakcie nauki zostaniesz przygotowany do:
Program nauki obejmuje:
Chcesz się dowiedzieć więcej o tym zawodzie? Zajrzyj na strony:
Technik żywienia (mapakarier.org)
Technik żywienia i usług gastronomicznych - YouTube
Branżowa Szkoła I stopnia Nr 3 kształci w zawodzie „Kucharz”.
Aby uzyskać tytuł zawodowy „Kucharz” uczeń musi:
1. Ukończyć szkołę
2. Zdać egzamin potwierdzający kwalifikację w zawodzie HGT.02 „Przygotowanie i wydawanie dań”
Uzupełnieniem palety zdobywanych przez uczniów umiejętności jest możliwość specjalizacji. Uczniowie mają do wyboru następujące specjalizacje:
Proponowane specjalizacje wpisują się w oczekiwania współczesnego rynku gastronomicznego, oczekiwania konsumentów oraz pracodawców.
W bieżącym roku szkolnym wszystkie pracownie technologiczne oraz warsztaty szkolne zostały wyposażone w najnowocześniejszy sprzęt specjalistyczny o łącznej wartości 960 000 zł (zajrzyj do Galerii zdjęć), co gwarantuje realizację zajęć na współcześnie wymaganych na całym świecie urządzeniach, w komfortowych warunkach - pracownie posiadają klimatyzację.
W trakcje nauki zostaniesz przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
Organizacja nauki
Nauka trwa 3 lata.
Program nauki obejmuje:
Perspektywy zawodowe:
Absolwenci Branżowej Szkoły I stopnia Nr 3 w zawodzie "Kucharz" mogą podjąć pracę we wszystkich typach usług gastronomicznych: w hotelach, pensjonatach, restauracjach, ośrodkach wczasowych, na promach itp. Mogą też prowadzić własną działalność gospodarczą lub kontynuować naukę w branżowej szkole II stopnia.
Chcesz się dowiedzieć więcej o zawodzie?
Kucharz (mapakarier.org)
Kucharz - YouTube
Kucharz - YouTube
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas