Ogromny sukces uczniów naszej szkoły
500x500

 

Tematyką wiodącą XX edycji Olimpiady była „Żywność prozdrowotna”.

W I Etapie (Szkolnym) uczestniczyło prawie 8 tys. uczniów z 448 szkół ponadgimnazjalnych z różnych stron Polski.

Do zawodów II stopnia (Etapu Okręgowego) zakwalifikowało się 800 uczniów.

Komitet Główny do zawodów III stopnia zakwalifikował 64 osoby z 54 szkół, w tym tylko 11 osób z technikum, a wśród nich dwoje naszych uczniów: Pawła Guzewskiego z trzeciej klasy i Ewę Rajczak z czwartej klasy Technikum Gastronomicznego w Zespole Szkół Gastronomicznych w Poznaniu.

Etap III (Centralny) odbył się w dniach 17-19 marca 2016 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu, a sam Finał w formie quizu w obecności publiczności i uroczyste zakończenie miały miejsce w Kolegium Rungego Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.

Nasi uczniowie: Paweł Guzewski i Ewa Rajczak, oboje  uzyskali tytuł finalisty w Centralnym Etapie XX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, co daje im możliwość studiowania na wielu kierunkach 22 uczelni w całej Polsce, nawet na Wydziale Medycznym UJ w Krakowie, a dodatkowo Pawła Guzewskiego, ucznia trzeciej klasy uprawnia do zwolnienia z pisemnych egzaminów zawodowych. Ponadto Paweł Guzewski otrzymał nagrodę im. dr Zenona Kosickiego dla najlepszego uczestnika XX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z województwa wielkopolskiego. Nasi uczniowie, jak wszyscy finaliści otrzymali wartościowe książki ufundowane przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Gratulujemy!

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500