Z inicjatywy Rady Rodziców w środę 3 grudnia 2014 r. odbyło się szczególne spotkanie z rodzicami, uczniami i nauczycielami – były to, organizowane po raz pierwszy, bożonarodzeniowe warsztaty kulinarne.
Podczas spotkania uczniowie wraz z rodzicami i rodzeństwem piekli i ozdabiali pierniki, lepili uszka z kapustą i grzybami i uczyli się robić wykwintne tartinki, pod czujnym okiem profesor Hanny Pokrzywniak. Uczestnikom warsztatów pomagali w zmaganiach z tymi prostymi, ale wymagającymi precyzji potrawami, nauczyciele zawodu – Lidia Linka, Krzysztof Świerczyński, Danuta Sekretarczyk oraz uczniowie z klasy 2 ak. Gotujących rodziców wspierała przewodnicząca rady Rodziców – pani Beata Guzewska.
Wspólnym dziełem wszystkich par był piernikowy Mikołaj - może trochę krzywy, ale pyszny i pachnący nadchodzącymi Świętami Bożego Narodzenia. Na zakończenie – wielka biesiada – barszcz z uszkami, pierniki i tartinki.
Wszystkim bardzo serdecznie dziękujemy za zaangażowanie, świetną atmosferę i wspólną zabawę.
Wesołych Świąt!
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas