Eliminacje Okręgowe XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
500x500

 

W dniu 09.01.2015 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych odbyły się Eliminacje Okręgowe XIX Olimpiady Wiedzy  o Żywieniu i Żywności. Tematem wiodącym Olimpiady w tym roku jest „Bezpieczeństwo żywności i żywienia”.

W eliminacjach uczestniczyło 55 uczniów z 31 szkół z okręgu wielkopolskiego. Najwyższy wynik uzyskała uczennica naszej szkoły Katarzyna Tylkowska z klasy III technikum (opiekun mgr inż. Ewa Przebieracz). Wynik, jaki osiągnęła Kasia jest najwyższym w historii naszego okręgu! Teraz przed Kasią kolejny etap na zawodach centralnych, które odbędą się w marcu w Szczecinie! Druga spośród uczennic naszej szkoły Ewa Rajczak zajęła 6 miejsce.

Oczekując na wyniki eliminacji uczestnicy i ich opiekunowie mieli okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych przygotowanych przez nauczycieli i młodzież Zespołu Szkół Gastronomicznych.

Poniżej fotorelacja.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500