25 lutego b.r. w naszej szkole odbyły się warsztaty kulinarne "Naturalnie Gotujemy", prowadzone przez Fundację Grzegorza Łapanowskiego „Szkoła na widelcu”.
Część teoretyczna zajęć została przygotowana przez panią dietetyczkę Katarzynę Pieczyńską, która nakreśliła podstawy właściwego, zdrowego odżywiania się. Natomiast część praktyczną poprowadził pan Patryk Dziamski przy współpracy kucharzy Fundacji. Sponsorem głównym wydarzenia była firma HORTEX.
Każdy z uczestników miał do przygotowania 4 potrawy, zgodnie z instruktażem szefów kuchni:
Uczniowie mogli też, wykazać się własnymi pomysłami na daną potrawę.
Warsztaty zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw. Każdy z uczestników otrzymał na zakończenie certyfikat ukończenia warsztatów Naturalnie Gotujemy. Młodzież wykazała się dużym zaangażowaniem i zainteresowaniem przekazywaną wiedzą oraz doświadczeniem profesjonalistów.
Dziękuję Fundacji „Szkoła na widelcu” oraz Panu Patrykowi Dziamskiemu za przygotowanie i poprowadzenie szkolenia dla młodych adeptów sztuki kulinarnej!
Anna Dembińska
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas