Uczestnik TOP CHEF`a gotuje z młodzieżą z Gastronomika
500x500

 

PRAKTYKA CZYNI MISTRZA  - warsztaty kulinarne dla młodzieży

18 czerwca br. w naszej szkole odbyło się kolejne spotkanie z cyklu warsztatów kulinarnych PRAKTYKA CZYNI MISTRZA. Warsztaty poprowadził szef kuchni, doradca kulinarny oraz uczestnik programu telewizyjnego TOP CHEF Pan Patryk Dziamski. W zajęciach wzięło udział 15 uczestników. Młodzież przygotowywała potrawy pod bacznym okiem szefa kuchni. Każdy z uczniów miał za zadanie ugotować dwa dania i w sposób atrakcyjny zaprezentować je na talerzu. Tematem warsztatów były dania z następujących surowców:

  1. Polędwiczka wieprzowa / sos maślany / groszek / puree z selera / zioła
  2. Łosoś norweski / beluga / curry / rodzynki / cykoria / małże

Warsztaty zakończyły się degustacją i oceną przygotowanych potraw. Młodzież wykazała się dużym zaangażowaniem i zainteresowaniem wiedzą oraz doświadczeniem przekazywanym przez profesjonalistę.

Dziękujemy Panu Patrykowi Dziamskiemu za poświęcony czas i chęć uczestnictwa w procesie szkolenia młodych adeptów sztuki kulinarnej!

 

organizator warsztatów

kierownik szkolenia praktycznego

mgr inż. Anna Dembińska

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500