Uczestnik TOP CHEF`a gotuje z młodzieżą z Gastronomika
500x500

 

PRAKTYKA CZYNI MISTRZA  - warsztaty kulinarne dla młodzieży

18 czerwca br. w naszej szkole odbyło się kolejne spotkanie z cyklu warsztatów kulinarnych PRAKTYKA CZYNI MISTRZA. Warsztaty poprowadził szef kuchni, doradca kulinarny oraz uczestnik programu telewizyjnego TOP CHEF Pan Patryk Dziamski. W zajęciach wzięło udział 15 uczestników. Młodzież przygotowywała potrawy pod bacznym okiem szefa kuchni. Każdy z uczniów miał za zadanie ugotować dwa dania i w sposób atrakcyjny zaprezentować je na talerzu. Tematem warsztatów były dania z następujących surowców:

  1. Polędwiczka wieprzowa / sos maślany / groszek / puree z selera / zioła
  2. Łosoś norweski / beluga / curry / rodzynki / cykoria / małże

Warsztaty zakończyły się degustacją i oceną przygotowanych potraw. Młodzież wykazała się dużym zaangażowaniem i zainteresowaniem wiedzą oraz doświadczeniem przekazywanym przez profesjonalistę.

Dziękujemy Panu Patrykowi Dziamskiemu za poświęcony czas i chęć uczestnictwa w procesie szkolenia młodych adeptów sztuki kulinarnej!

 

organizator warsztatów

kierownik szkolenia praktycznego

mgr inż. Anna Dembińska

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Zapraszamy codziennie (oprócz sobót) w godzinach od 13:00 do 15:00 na smaczne i tanie obiady domowe.

Jadłospis

Aktualny tygodniowy jadłospis zobacz

Bufet szkolny

Zapraszamy codziennie od 8:00 do 16:00 na smaczne kanapki oraz wyroby cukiernicze z własnej pracowni.

src=http://gastronomikpoznan.pl/fotki/files/files/nobor_2017.jpg

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych

ul. Podkomorska 49

60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41

faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

500x500