PRAKTYKA CZYNI MISTRZA - warsztaty kulinarne dla młodzieży
18 czerwca br. w naszej szkole odbyło się kolejne spotkanie z cyklu warsztatów kulinarnych PRAKTYKA CZYNI MISTRZA. Warsztaty poprowadził szef kuchni, doradca kulinarny oraz uczestnik programu telewizyjnego TOP CHEF Pan Patryk Dziamski. W zajęciach wzięło udział 15 uczestników. Młodzież przygotowywała potrawy pod bacznym okiem szefa kuchni. Każdy z uczniów miał za zadanie ugotować dwa dania i w sposób atrakcyjny zaprezentować je na talerzu. Tematem warsztatów były dania z następujących surowców:
Warsztaty zakończyły się degustacją i oceną przygotowanych potraw. Młodzież wykazała się dużym zaangażowaniem i zainteresowaniem wiedzą oraz doświadczeniem przekazywanym przez profesjonalistę.
Dziękujemy Panu Patrykowi Dziamskiemu za poświęcony czas i chęć uczestnictwa w procesie szkolenia młodych adeptów sztuki kulinarnej!
organizator warsztatów
kierownik szkolenia praktycznego
mgr inż. Anna Dembińska
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas