III spotkanie z cyklu Culinary Excellence
500x500

 

9 lutego br. odbyło się trzecie spotkanie kulinarne z cyklu Culinary Excellence, organizowane przez sieć Hoteli Accor. Tym razem, szef kuchni Marcin Hajnce zaplanował do wykonania przez młodzież następujące menu:

  • Tatar z tuńczyka
  • Krem z pasternaku z ciecierzycą i kindziukiem
  • Polędwica wołowa z soczewicą, grzybami i kapustą
  • Kaczka konfitowana z kaszą kuskus
  • Tuńczyk z fasolką i ziemniakami
  • Królik na risotto z zielonym groszkiem

Na zakończenie zajęć Pan Marcin wytypował dwie osoby, które zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami wezmą udział w profesjonalnym szkoleniu w Hotelu Mercure Poznań. Najbardziej kreatywnymi i najlepiej pracującymi z surowcem, okazali się Łukasz Daszyński z klasy 2cż  oraz Krzysztof Gadziński z klasy 3ck. Uczniowie ci, będą mieli okazję pracować wraz z szefami kuchni Hoteli Accor na szkoleniu z produkcji deserów.

Serdecznie dziękujemy Panu Marcinowi Hajnce za zaangażowanie, serdeczność oraz profesjonalne przygotowanie warsztatów kulinarnych dla młodzieży. 

Galeria zdjęć

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500