9 lutego br. odbyło się trzecie spotkanie kulinarne z cyklu Culinary Excellence, organizowane przez sieć Hoteli Accor. Tym razem, szef kuchni Marcin Hajnce zaplanował do wykonania przez młodzież następujące menu:
Na zakończenie zajęć Pan Marcin wytypował dwie osoby, które zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami wezmą udział w profesjonalnym szkoleniu w Hotelu Mercure Poznań. Najbardziej kreatywnymi i najlepiej pracującymi z surowcem, okazali się Łukasz Daszyński z klasy 2cż oraz Krzysztof Gadziński z klasy 3ck. Uczniowie ci, będą mieli okazję pracować wraz z szefami kuchni Hoteli Accor na szkoleniu z produkcji deserów.
Serdecznie dziękujemy Panu Marcinowi Hajnce za zaangażowanie, serdeczność oraz profesjonalne przygotowanie warsztatów kulinarnych dla młodzieży.
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas