Uczennica Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu laureatką XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności
500x500

 

Katarzyna Tylkowska uczennica 3 klasy Technikum w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych  została laureatką XIX  Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

 

W dniach 19 - 21.03.2015 r. w Szczecinie odbył się centralny etap Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W zmaganiach olimpijskich wzięło udział 61 najlepszych spośród uczestników zawodów okręgowych.

Spośród finalistów tylko 10 osób reprezentowało szkoły zawodowe i spośród nich Katarzyna Tylkowska uzyskała najwyższą  lokatę zajmując 10 miejsce wśród laureatów.

Nasza laureatka została uhonorowana następującymi nagrodami:

  • jako laureatka  Olimpiady zostaje zwolniona z etapu pisemnego egzaminu zawodowego oraz otrzymała możliwość wyboru kierunków dalszego  kształcenia na wybranej spośród 21 uczelni w Polsce w tym na Wydziale Medycznym UJ w Krakowie;

  • Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi za zajęcie X miejsce w gronie laureatów (statuetka i tablet);

  • Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi dla najlepszego uczestnika ze szkół zawodowych (puchar i dysk zewnętrzny oraz książka o historii kuchni Pomorza);

  • im. dr Zenona Kosickiego dla najlepszego uczestnika XIX Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z województwa wielkopolskiego (książka - album o wypiekach);

  • bezpłatny udział w renomowanych warsztatach cukierniczych Akademii Zeelandia (prowadzonych przez Michała Doroszkiewicza).

Gratulujemy Katarzynie i Jej opiekunowi Pani mgr inż. Ewie Przebieracz życząc dalszych sukcesów i zachęcając wszystkich uczniów naszej szkoły do udziału w rozgrywkach konkursowych i olimpijskich.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500