W ramach przedmiotu procesy technologiczne w klasie 2cż, 13 czerwca 2016 r. odbyły się zajęcia z tematyki Napoje alkoholowe i bezalkoholowe z Master – Bartenderem, Sommelierem Dariuszem Kosiorkiem. Zajęcia składały się z części teoretycznej i praktycznej. Prowadzący zajęcia w sposób przystępny i zarazem bardzo ciekawy przedstawił podstawy oraz tajniki sztuki barmańskiej. Młodzież miała możliwość przygotowania oraz spróbowania wersji bezalkoholowej topowych drinków.
W miesiącu maju br. rozpoczęliśmy współpracę, dotyczącą prowadzenia przez Pana Dariusza Kosiorka Kursu Barmańskiego Level A dla uczniów na terenie naszej szkoły.
Więcej informacji na www.pab.com.pl oraz u kierownika szkolenia praktycznego Anny Dembińskiej.
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas