10 czerwca b.r. w Hotelu Park odbyła się III edycja prestiżowego wydarzenia kulinarnego, konkursu im. Rafała Jelewskiego "Wielkopolski Kucharz Roku 2016". W ramach współpracy z Dominikiem Brodziakiem - szefem kuchni Hotelu Park w Poznaniu oraz Joanną Ochniak - przewodniczącą Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni, inicjatorką Fundacji Gastronomia na Obcasach, zostaliśmy zaproszeni do współpracy przy obsłudze tego wydarzenia. W potyczkach kulinarnych walczyli ze sobą najlepsi wielkopolscy szefowie kuchni. Przewodniczącym jury był Tomasz Purol. Jednym z członków jury był sam Kurt Scheller. Nasza młodzież asystowała kucharzom, obsługiwała jury w trakcie konkursu, pomagała przy obsłudze konkursu oraz w trakcie gali wręczenia nagród.
Tegoroczny konkurs wygrał Paweł Salamon, szef kuchni Hotelu Smolarnia, natomiast nagrodę specjalną ufundowaną przez Piotra Kamienicznego, szefa kuchni z Dubaju – wyjazd na dwutygodniowy staż do najdroższego hotelu w Dubaju wygrał nasz absolwent Jakub Walczak.
Serdecznie gratulujemy !!!
Anna Dembińska
Podziękowania dla Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas