Gastronomik pomaga na konkursie Wielkopolski Kucharz Roku 2016
500x500

 

10 czerwca b.r. w Hotelu Park odbyła się III edycja prestiżowego wydarzenia kulinarnego, konkursu im. Rafała Jelewskiego "Wielkopolski Kucharz Roku 2016". W ramach współpracy z Dominikiem Brodziakiem - szefem kuchni Hotelu Park w Poznaniu oraz Joanną Ochniak - przewodniczącą Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni, inicjatorką Fundacji Gastronomia na Obcasach, zostaliśmy zaproszeni do współpracy przy obsłudze tego wydarzenia. W potyczkach kulinarnych walczyli ze sobą najlepsi wielkopolscy szefowie kuchni. Przewodniczącym jury był Tomasz Purol. Jednym z członków jury był sam Kurt Scheller. Nasza młodzież asystowała kucharzom, obsługiwała jury w trakcie konkursu, pomagała przy obsłudze konkursu oraz w trakcie gali wręczenia nagród.

Tegoroczny konkurs wygrał Paweł Salamon, szef kuchni Hotelu Smolarnia, natomiast nagrodę specjalną ufundowaną przez Piotra Kamienicznego, szefa kuchni z Dubaju – wyjazd na dwutygodniowy staż do najdroższego hotelu w Dubaju wygrał nasz absolwent Jakub Walczak.

Serdecznie gratulujemy !!!

Anna Dembińska

Podziękowania dla Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

 

 

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500