Gotujemy maltańskie potrawy
500x500

 

9 maja obchodziliśmy Dzień Europy. Postanowiliśmy uczcić to święto kulinarnie, bo jakżeby inaczej! Od 1 stycznia prezydencję w Radzie Unii Europejskiej pełni Malta, stąd pomysł, by przyjrzeć się bliżej potrawom z tego małego kraju. Była zupa aljotta (rybna), penne z sosem z królika i ciasteczka kannoli.
Wielkie podziękowania za przygotowanie pysznych potraw dla klasy 3dż pod wodzą pani Danuty Sekretarczyk i pana Krzysztofa Świerczyńskiego i dla pani Hanny Bandel - pomysłodawczyni projektu.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500