Z inicjatywy Rady Rodziców w grudniu odbyło się szczególne spotkanie z rodzicami, uczniami i nauczycielami – były to, organizowane po raz kolejny, bożonarodzeniowe warsztaty kulinarne.
Podczas spotkania uczniowie wraz z rodzicami i rodzeństwem piekli i ozdabiali pierniki, lepili pierogi z soczewicą, przygotowywali łososia metodą sous vide, pod czujnym okiem profesor Lidii Linki. Uczestnikom warsztatów pomagali w zmaganiach z tymi prostymi, ale wymagającymi precyzji potrawami, nauczyciele zawodu – Krzysztof Świerczyński, Danuta Sekretarczyk oraz uczniowie z klasy 2 aż. Gotujących rodziców wspierała przewodnicząca Rady Rodziców – pani Beata Guzewska.
Na zakończenie – wielka biesiada – barszcz, kompot z suszu, pierniki i przygotowane przez uczestników spotkania potrawy (sałatka śledziowa „szuba”, paszteciki naleśnikowe z pieczarkami, ciasto św. Jakuba, sałatka wigilijna z suszu). I podziękowania w postaci pamiątkowych dyplomów oraz poisencji.
Wszystkim bardzo serdecznie dziękujemy za zaangażowanie, świetną atmosferę i wspólną zabawę.
Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta
ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań
tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08
e-mail: zsgpoznan@wp.pl
Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas