Wcześniejsze osiągnięcia
500x500

 

Najlepsi kucharze w Polsce są z Poznania!

Absolwent ZSG w Poznaniu Jakub Walczak wraz z Tomaszem Zdrenką  wygrali
XIII Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Kulinarnych – L’Art de la cuisine Martell zobacz


Pochwała dla ucznia klasy 4u Rafała Filipowicza otwórz


W roku 2012 Agata Magdziarek uzyskała tytułfinalisty XVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, co zwalnia naszą uczennicę z pisemnego egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikacje zawodowe i zapewnia indeks na wiele różnych kierunków studiów, związanych z żywnością. Agata Magdziarek otrzymała również nagrodę imienia doktora Zenona Kosickiego dla najlepszego uczestnika XVI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z województwa wielkopolskiego. Jest to duży sukces uczennicy i szkoły.


Uczeń naszej szkoły, Piotr Babarowski z klasy 2 ak, został finalistą konkursu SUPERMATEMATYK w roku szkolnym 2011/2012.


Marek Dziedzic zajął II miejsce w Międzyszkolnym Konkursie Gastronomicznym w Pniewach (2008/2009) oraz III miejsce w konkursie "Młody kreator Sztuki Kulinarnej 2009".


Mateusz Kokot zajął drugie miejsce w konkurskie "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej", który został zorganizowany przez firmę Unilever Food Solutions.


Bartosz Budzyński zajął III miejsce w konkursie "Młody Kreator Sztuki Kulinarnej".


Mateusz Panek zajął V miejsce w Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Zapasów w Stylu Klasycznym, które odbyły się w Kostrzyniu nad Odrą.

Pracownia Gastronomiczna

Domowe obiady

Bufet szkolny

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomicznych
im. Karola Libelta

ul. Podkomorska 49
60-326 Poznań

tel.: 61 867 40 41
faks: 61 867 23 08

e-mail: zsgpoznan@wp.pl

formularz kontaktowy

Gastronomik na Facebooku - dołącz do nas

500x500